Stichting Stabat Mater

Stichting tot bevordering van Sacrale Muziek heeft na beëindiging van de Stichting Stabat Mater de website van deze mooie en succesvolle stichting overgenomen. Doel is de in de afgelopen jaren verzamelde informatie niet verloren te laten gaan. En beschikbaar te houden voor alle belangstellenden in binnen- en buitenland.

Stichting Stabat Mater is in 1998 door enkele muziekliefhebbers opgericht. Mensen vanuit het hele land bezochten de concertweekenden in Oirschot.

Dit deed Stichting Stabat Mater

De stichting presenteerde ieder jaar twee weken voor Pasen een kwalitatief hoogstaand Stabat Mater concertweekend. Steeds twee weken voor Pasen, het begin van de passietijd. Uitvoeringen van verschillende componisten in een bijzondere omgeving. Uitvoeringen op hoog professioneel niveau gaven een eigen uitstraling en impact. De muzikale beleving van het religieuze treurdicht stond hierbij centraal. Het thema ‘verdriet van een moeder over de pijn van haar kind’ is van alle tijden. De georganiseerde concerten boden ruimte voor religieuze gevoelens, persoonlijke elementen en existentiële soberheid, met een theatrale vormgeving.

Met deze concerten droeg de stichting bij aan een breed cultureel aanbod in de provincie Noord-Brabant.  Het Stabat Mater in Oirschot was inmiddels een begrip geworden en stond hoog op de Nederlandse muzikale agenda!

Toch is er een eind aan gekomen. Vooral ingegeven, dat het stichtingsbestuur van Stabat Mater onvoldoende financiële waarborgen kreeg voor een verantwoord voortzetten van de concertreeks.

Bestuur Stichting Bevordering Sacrale Muziek

Beleid

De stichting bevordert zowel de ontwikkeling als de uitvoering van sacrale muziek door het financieel mede ondersteunen daarvan. Aanvragen kunnen schriftelijk en goed gedocumenteerd worden gedaan aan de secretaris van de stichting (zie onder CONTACT).