Ultimate Stabat Mater Website

De Ultimate Stabat Mater Website, www.stabatmater.info, biedt aan muziekliefhebbers en professionals die wereldwijd een Stabat Mater beluisteren, uitvoeren of componeren een prachtig overzicht van vele Stabat Mater composities. Het is een muzikale reis door 30 landen, langs 300 componisten van 1400 tot nu.
Op de vernieuwde site met een Engelstalig en een Nederlands deel zijn de composities te beluisteren op het eigen YouTube kanaal. In het blog staat internationaal nieuws over composities, uitvoeringen en opnames. Het Nederlandse deel heeft een agenda van Stabat Mater uitvoeringen in Nederland.
Hans van der Velden (1937- 2005) verzamelde en beschreef vanaf 1992 honderden composities van het Stabat Mater. Zijn partner Hannie van Osnabrugge zette dit project na zijn overlijden voort. In 2020 besloot zij de stichting Ultimate Stabat Mater Website op te richten. Deze stichting wil met de unieke collectie en expertise componisten, musici en muziekliefhebbers overal ter wereld van dienst zijn. Daarnaast is de stichting opgericht om het voortbestaan van de unieke verzameling en website te waarborgen in de toekomst.
De vernieuwing van www.stabatmater.info kon gerealiseerd worden dankzij een genereuze donatie van de Stichting tot Bevordering van Sacrale Muziek.

Hans van der Velden (1937 – 2005) begon met het verzamelen van Stabat Maters in 1992.. Hier vindt u zijn cd-verzameling van meer dan 300 Stabat Mater composities, informatie over de componisten, de muziek, de tekst en vertalingen van de tekst in meer dan 20 talen. Door zijn passie voor het Stabat Mater heeft hij een geweldig en fascinerend werkstuk nagelaten. Zijn partner, Hannie van Osnabrugge, heeft na zijn dood heeft het verzamelen van Stabat Maters en het onderhoud van de site voortgezet.